Održan Investicioni forum u Sofiji

U organizaciji RRA Jug i Severno-američko Bugarske privredne komore, ogranak Sofija, održan Investicioni forum Sofija, 20. maja u Hotelu Grand Sofija.

Predstavljeni su potencijali za ulaganje u pogranične regione Bugarske i Srbije.

Iz Srbije je učestvovalo tridesetak privrednika i predstavnika opština i institucija koje podržavaju razvoj malih i srednjih preduzeća.

Jedna od glavnih tema bila je Slobodna Zona Pirot, i sve ono šta je potrebno za otvaranje firme, odnosno predstavništva u okviru Slobodne Zone Pirot.

 

sofija2Teme za diskusiju tokom Foruma, bile su i ekonomski izazovi poslovanja u pograničnim regionima Sofije, Pernika, Ćustendila, Vidina, kao i regionima iz Srbije – Nišavskom i Pirotskom okrugu.

Na Investicionom forumu u Sofiji ostvareni su mnogi kontakti izmedju poslovnih subjekata iz Srbije i Bugarske. Predstavljanje potencijala, kao i jačanje ovih kontakata i saradnje, nastaviće se na narednom Investicionom forumu u Nišu, koji se održava 5. juna u Hotelu Aleksandar u Nišu.

Investicioni forum Sofija deo je projekta Informejšn bridž, koji se sprovodi u okviru IPA Programa Prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

sofija3Organizatori Foruma u Sofiji bili su Regionalna razvojna agencija Jug iz Niša i Severno-američko Bugarska privredna komora, ogranak Sofija, iz Sofije, koji su ujedno i partneri na ovom projektu.

 

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Ovaj web portal je napravljen uz pomoć sredstava Evropske unije kroz "IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija" pod brojem CCI No 2007CB16IPO006-2011-2-238. Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je Regionalna razvojna agencija Jug i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa.

bulgaria serbia cross border

information bridge logo

logo rra jug